OKUL RİSK HARİTALARI VERİ GİRİŞLERİ

OKUL RİSK HARİTALARI VERİ GİRİŞLERİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Yönetmeliği 7. Bölüm (m) bendinde her yıl kasım ayı içerisinde sınıf rehber öğretmenlerinin iş birliğinde rehberlik ve psikolojik danışma servisince oluşturulan okul risk haritasını eğitim kurumunun bağlı bulunduğu rehberlik ve araştırma merkezine ulaştırılması istenmektedir.

Bu çerçevede hazırlanan ve bağlı bulunulan Onikişubat Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine de gönderilmesi gereken Okul Risk Haritalarının 30 Kasım 2022 tarihine kadar Onikişubat İlçesi Hinterlandında bulunan okullar tarafından aşağıda verilen linkten ya da Web sitemizin ana sayfasında bulunan Online Rapor Girişindeki Okul Risk Haritası sekmesinden veri girişlerini tamamlamaları gerektiğini hatırlatırız.

01.11.2022 1218

OKUL RİSK HARİTASI FORMU

KULLANIM AMACI

Okul/kurumlarda öğrencilerin risk gruplarında yer alma durumlarını, grup ve birey bazında yapılacak çalışmaları belirlemek için kullanılır. 

KİMLER KULLANIR

Psikolojik Danışman ve Rehberlik öğretmeni tarafından doldurulur. (Rehber öğretmeni olmayan okullar için rehberlik hizmetlerinden sorumlu okul müdür veya müdür yardımcısı sorumludur). Sınıf risk haritalarına ait verilerin birleştirilmesiyle oluşturulur.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Risk haritasında yer alan risk alanları, objektif değerlendirmeyle belirlenebilecek durumlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bununla birlikte gözlem, görüşme ve bireyi tanıma teknikleri sonucunda elde edilen bilgiler ile risk grubunda olduğu belirlenen öğrenciler de çalışmalara dahil edilir. Örneğin özgüven eksikliği olan, anti-sosyal davranış gösteren, okula karşı olumsuz tutum sergileyen, sınıfta dışlanan, akran zorbalığına maruz kalan, şiddet eğilimi olan, ailesinin olanaklarından dolayı sosyal yaşantı eksikliği olan, istismar türlerine (fiziksel, cinsel, duygusal, ekonomik) maruz kalan, anne baba tutumları dolayısıyla olumsuz davranış gösteren, ihmal türlerine (duygusal, fiziksel, eğitim, sağlık) maruz kalan, alkol, madde ya da teknoloji bağımlılığı olan öğrenciler vb. 

NOT:

*Değerli öğretmenlerimiz; belirtilen forma okul verileri girilecektir. Tek tek sınıf verilerini GİRMEYİNİZ.

*Sonuçların doğru analiz edilebilmesi için sayısal verilerin doğru bir şekilde formlara işlenmesi önemlidir.

*Sadece sayısal veri girişi yapınız.

 

VERİ GİRİŞLERİNİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEN YAPABİLİRSİNİZ.

 

Okul Risk Haritası Veri Girişi

Sınıf Risk Haritası Şablonu

Okul Risk Haritası Şablonu

İLETİŞİM

Adres:
NECİP FAZIL MAH. KADİR PAŞA BUL. ONİKİŞUBAT REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ NO: 3 İÇ KAPI NO: 01 ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ


Telefon
(344) 216 1660


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın