REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN HEDEFLER BELİRLENDİ !

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN HEDEFLER BELİRLENDİ !

13.09.2022 1456

2022-2023 Eğitim Öğretim yılına ilişkin;

Bakanlık tarafından genel hedef: Bilinçli Teknoloji Kullanımı

İl Danışma Komisyonu tarafından yerel hedef: Stresle Baş Etme Becerileri olarak belirlenmiştir. 

Tüm psikolojik danışman/rehber öğretmenler mebbis üzerinden E-Rehberlik modülüne girdiğinde bu 2 hedef konu başlığını görebilecektir. Bundan sonraki süreçte psikolojik danışman/rehber öğretmeni olan okulların genel ve yerel hedefleri dışında farklı iki konu başlığında 2 özel hedef belirlenmesi gerekir. (Belirlenecek olan hedeflerin bakanlığın sayfasındaki hedef tablosundan seçilmesi gerekir.)

Psikolojik Danışamn/Rehber Öğretmeni olan tüm resmi ve özel okullar ile Bilim ve Sanat Merkezleri tarafından e-rehberlik sistemi üzerinden hazırlanan yıllık çerçeve programlarının okul müdürlükleri tarafından en geç 07.10.2022 tarihine kadar onaylanması gerekmektedir.

Not 1: Psikolojik danışman/Rehber Öğretmeni olmayan okullar özel hedef belirleyemeyecektir. Genel ve yerel hedefler doğrultusunda okul rehberlik ve psikolojik danışma programlarını hazırlayıp bir örneğini resmi yazı ile RAM'a göndermesi gerekmektedir. 

Not 2: E-Rehberlik modülünü kullanamayan halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezlerinin hazırlayacağı programları yine resmi yazı olarak bağlı bulunduğu RAM'a gönderecektir. 

Hedef İş Akışı Çizelgesi İçin Tıklayınız.

Hedef İş Akışı Yönergesi İçin Tıklayınız.

 

 

İLETİŞİM

Adres:
NECİP FAZIL MAH. KADİR PAŞA BUL. ONİKİŞUBAT REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ NO: 3 İÇ KAPI NO: 01 ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ


Telefon
(344) 216 1660


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın